Nieuws

RUSTYCO Reactor !!
Nieuwe reactor maakt bouten los die ECHT vast zitten !!
Ik ga op vakantie en neem mee......
Veilig op weg in Europa !!

Huva Webshop
Huva Webshop

Huva Bandenshop
Huva Bandenshop

Ik Wil onderdelen.nl
online shop

Diagnose Expert
Diagnose Expert

Ik Wil onderdelen.nl
online catalogus

BPW the quality factor
BPW

SAF
SAF

APK2 EOBD reader

Sneller keuren met APK2 Reader 

Alle auto's met benzine- en dieselmotoren en een EOBD-systeem die na 31 december 2005 gekentekend zijn, moeten uitgelezen worden op emissiegerelateerde foutcodes. Dat is de verplichting voor de nieuwe APK 2-wetgeving, die op 1 april 2012 in gaat.

Diagnosetester of EOBD scantool

De emissiegerelateerde foutcodes kunnen natuurlijk worden uitgelezen met een bestaande diagnosetester die voldoet aan de richtlijnen van de RDW, maar lang niet altijd is de diagnosetester in de werkplaats beschikbaar. Snelheid in de APK

De APK2 Reader houdt de snelheid erin, want de communicatie verloopt razendsnel. Binnen enkele seconden herkent de APK2 Reader het juiste protocol. Als de Reader geen foutcodes aangeeft, mag de auto op dat aspect goedgekeurd worden. De keurmeester heeft binnen vijf seconden resultaat.

Eenvoudige foutcode-indicatie

Veel APK2 Readers hebben van een tweelijns display, waarbij de gebruiker door het menu moet scrollen om tot een conclusie te komen. Dat duurt (te) lang voor een APK.

Op het moment dat de keurmeester de stekker van de APK2 Reader aansluit en de Reader de protocollen afzoekt, is bovenin het kleuren lcd-scherm al een foutcode-indicatie te zien: een rood kruisje geeft een foutcode aan, een groen vinkje wil zeggen dat het systeem foutcodevrij is. De signalen worden zowel digitaal als in grafische vorm weergegeven op het kleuren lcd-scherm.

De in totaal ruim negenduizend foutcodes (dat zijn niet alleen OEBD-codes) worden weergegeven met een duidelijke definitie. De codes kunnen gewist worden en de actuele waarde van de parameters kan 'live' bekeken worden, net als de opgeslagen foutcodes en informatie over de auto.

Bron : AMT.nl