Nieuws

RUSTYCO Reactor !!
Nieuwe reactor maakt bouten los die ECHT vast zitten !!
Ik ga op vakantie en neem mee......
Veilig op weg in Europa !!

Huva Webshop
Huva Webshop

Huva Bandenshop
Huva Bandenshop

Ik Wil onderdelen.nl
online shop

Diagnose Expert
Diagnose Expert

Ik Wil onderdelen.nl
online catalogus

BPW the quality factor
BPW

SAF
SAF

Nieuw Aircoservice Tijdperk

 Autofabrikanten mogen voor nieuwe automodellen, met een typegoedkeuring van na 1 januari 2011, geen R134A meer gebruiken in het aircosysteem. Daarvoor in de plaats komt het milieuvriendelijkere R1234YF. Vanaf 1 januari 2017 zal deze beperking ook van toepassing zijn op alle nieuw geregistreerde voertuigen. Dit betekent dat werkplaatsen een aantal jaren te maken krijgt met 2 soorten koudemiddel.

De eerste R1234YF machines zijn langzaam op de markt aan het komen. Hieronder ziet u de mogelijkheden die wij u te bieden hebben van het merk TEXA. Uiteraard zullen er na de auto-professioneelbeurs in Gorinchem en na de Vakrai in Amsterdam (eind maart) meerdere merken hun nieuwe machines geintroduceerd hebben. Het is per definitie ook niet mogelijk om de huidige R134A machines om te bouwen.

Texa heeft levert vanaf nu de 700R serie. Deze nieuwe lijn bevat aircostations die voorbereid zijn voor probleemloze ombouw naar het nieuwe R1234YF. Ook heeft Texa de 780R BI GAS klaar staan. De 780R BI GAS heeft twee tanks en twee afzonderlijke circuits voor het terugwinnen, recyclen en het navullen van beide koudemiddelen.

 

Meer info met betrekking tot andere machines volgt nog.

Uiteraard zijn de R134A-machines gewoon nog leverbaar zie hiervoor onze equipment site. De verwachting is dat het R134A-gas , en dus ook de machines, nog zeker 10 jaar nodig zal zijn voor de rijdende auto's van het nederlands wagenpark.