Nieuws

RUSTYCO Reactor !!
Nieuwe reactor maakt bouten los die ECHT vast zitten !!
Ik ga op vakantie en neem mee......
Veilig op weg in Europa !!

Huva Webshop
Huva Webshop

Huva Bandenshop
Huva Bandenshop

Ik Wil onderdelen.nl
online shop

Diagnose Expert
Diagnose Expert

Ik Wil onderdelen.nl
online catalogus

BPW the quality factor
BPW

SAF
SAF

.

Ook uw airconditioning heeft regelmatig onderhoud nodig !!

700.000 autobezitters in Nederland zijn zich niet bewust van de noodzaak van periodiek onderhoud aan het aircosysteem in hun voertuig. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Multiscope in opdracht van BOVAG. Zonder regelmatige controle kunnen zich schimmels en bacteriën vormen.

Driekwart van de respondenten in het onderzoek (uitgevoerd onder 400 consumenten, mei 2012) geeft aan airco aan boord van zijn/haar auto te hebben, hetgeen gelijk staat aan circa 6 miljoen voertuigen. Bijna 12 procent van de eigenaren van een auto met airco is in de veronderstelling dat het systeem nooit onderhoud nodig heeft, of alleen als het vies ruikt of lange tijd niet is gebruikt. Niets is echter minder waar: de airconditioning moet minimaal tweejaarlijks, maar bij voorkeur elk jaar, onderhouden worden, zodat de vorming van schimmels en bacteriën wordt voorkomen en de optimale werking van het systeem gegarandeerd blijft.

Gezondheidsklachten
Airconditioning is tegenwoordig vaak een standaardvoorziening in nieuwe auto’s. Tijdens warme zomers of een lange vakantierit is verkoeling van de airco vrijwel onmisbaar. Filters zorgen dat pollen en andere verontreinigingen van buiten worden tegengehouden. Het is van belang dat bepaalde airco-onderdelen regelmatig worden nagekeken en vervangen, omdat de inzittenden anders kans lopen op gezondheidsklachten als geïrriteerde luchtwegen, keelpijn en tranende ogen. Daarnaast moet het koudemiddel periodiek worden bijgevuld, omdat de airco anders ‘droog’ loopt, met fikse schade tot gevolg.

Verkeersveiligheid
‘Voorkomen is beter dan genezen’ geldt in dit geval zowel figuurlijk als letterlijk. Een goed onderhouden airco zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor de verkeersveiligheid. Dit komt omdat te hoge temperaturen in de auto effect hebben op de reactiesnelheid van de bestuurder. Periodiek onderhoud is niet alleen bij intensief gebruik nodig, maar ook wanneer de airco slechts sporadisch wordt gebruikt. Juist dan hebben schimmels en bacteriën lange tijd vrij spel om zich te nestelen.

bron: bovag.nl